Як оживити книжковий wish-лист уже найближчим часом

А у Вас є список тих книг, які б ви хотіли прочитати? Можливо, він надто довгий і Ви ламаєте голову, з чого то почати або ж як знайти магію часу, аби встигнути охопити усі бажані позиції.

Хоч із чарами ми не знайомі і так само підвладні могутності часу, але поділитись деякими хитрощами швидкого і до того ж ефективного читання цілком можемо! Адже тільки уявіть, як кортить перечитати стільки часом цікавої, а часом необхідної літератури!

Отож, аби не створювати надінформативність, якої достатньо і в повсякденному житті, пропонуємо Вам 5 порад, за допомогою яких Ви зможете частіше тікати від реальності та загортатись у ковдру дбайливо виведених слів.

  1. Робіть короткий огляд книги.

Уявіть себе рецензентом… Вам необхідно за короткий період часу скласти загальне уявлення про книгу. Найпростіший спосіб швидко зорієнтуватись – це ознайомитись із змістом, перечитати анотацію та переглянути ілюстрацій не наповнення, якщо таке присутнє. І, звичайно, варто зразу зрозуміти, до якого жанру вона відноситься.

  1. Здійсніть розтин книги.

Фізично розтинати аж ніяк не потрібно, але якщо це не художня література, варто з’ясувати яку частину книги необхідно прочитати, яку можна упустити, що приховує предметний покажчик, де знаходиться важлива інформація, а на чому можна не зупинятись.

  1. Оволодійте правильною технікою зорового сприйняття.

Насправді, дуже важливо правильно та рівномірно водити очима по надрукованому тексту. Одним з найперспективніших методів є звичайний рух погляду зліва направо по рядку, але за секунду! Усі слова не вийде усвідомити за таку коротку мить, але з такою постійною  практикою мозок людини самостійно буде відновлювати сенс прочитаного.

  1. Читайте неодмінно мовчки!

Для декого звичка читати уголос з дитинства перекочувала у доросле життя. Це чудово, коли Ви читаєте дітям, але коли читаєте власне собі – це значно знижує швидкість читання. Якщо ж не вдається позбутись голосного читання, уявіть, що Ви набрали в рот води… Говорити Ви не зможете, проте читати про себе точно вдасться!

  1. Створіть затишну атмосферу читання.

Напевне, це найголовніша порада, адже саме атмосфера читання захоплює та затягує у книжковий світ. Оберіть добре освітлене та тихе місце, обов’язково вимкнувши телевізор та радіо. Зосередьтесь на сторінках, аби не лише уловити загальну суть книги, але й витягнути по максимуму всю корисну інформацію.

Але попри поради швидкого читання, є книги виключно для душі, які хочеться неспішно перегортати, поринути у хмари та загубитись у книжковій історії надовго. Насолоджуйтесь і такими моментами, і нехай увесь світ зачекає!

Коментарі

14.06.2019
Гість
5
гарно

Щоб залишити відгук під своїм логіном, увійдіть або зареєструйтеся.